Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

IKS

Iedereen kan sporten in Noord-Limburg.

Helaas zijn er nog altijd heel veel mensen met een beperking die niet aan sport doen, maar dit wel zouden willen. Er zijn gelukkig veel organisaties en gemeenten die dit willen aanmoedigen en zij zijn daarom vanaf 2006 gaan samenwerken om de sportparticipatie voor deze doelgroep een positieve impuls te geven.
Inmiddels is dit samenwerkingsverband "Iedereen kan sporten Noord-Limburg" uitgegroeid tot een regionaal steunpunt voor aangepast sporten met een netwerk van zorgaanbieders, onderwijsinstellingen, sportaanbieders en overige belanghebbende organisaties.

Actuele pijlers van het huidige jaarlijks uitvoeringsplan :

Sportstimulering
kennismakingsclinics binnen onderwijs en zorg, niet sporters in aanraking brengen met het structurele sportaanbod

Participatie door inzet sport als middel
Deelname mogelijk maken voor de doelgroep aan georganiseerde landelijke of regionale activiteiten door het wegnemen van drempels om deel te nemen

Sportaanbod                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Het bestaande specifieke regionale aangepast sportaanbod ondersteunen en versterken en/of het behoeftengericht opstarten van nieuw aanbod

Beweegmakelaar
Individuele aanvragen om te gaan sporten worden in behandeling genomen door een van onze beweegmakelaars. Door middel van een persoonlijk gesprek worden de behoeften ge├»nventariseerd en wordt er gezocht naar een geschikte sportaanbieder. Gebruik maken van onze beweegmakelaar: stuur gerust een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech