Click to listen highlighted text!
Iedereen kan Sporten banner

De wandeltocht van 5 km is nu ook geschikt voor rolstoelers

Zondag 6 oktober 2019 vindt de 6e editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond ons evenement alleen maar uit diverse hardlooponderdelen.
In 2015 hebben wij ons programma uitgebreid met wandeltochten zodat ook de vele wandelaars onder ons kunnen genieten van ons evenement in en rond het centrum van Venray.  Dat dit een juist besluit is geweest zien wij aan de groei van het aantal wandelaars.

2015: 292 wandelaars
2016: 368 wandelaars
2017: 565 wandelaars

2018: 638 wandelaars

De wandelaars kunnen een keuze maken uit 4 afstanden t.w. 5- 10- 15 en 20 km.

Enkele weken geleden hebben wij de vraag van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg ontvangen of wij in de toekomst willen onderzoeken of het mogelijk is om mensen in een rolstoel te laten deelnemen aan de wandeltochten.  Dit verzoek is met het bestuur en de leden van de wandelcommissie besproken.

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de reguliere sportevenementen hebben wij gekeken wat er dit jaar al mogelijk is. 

Na wat aanpassingen aan de route van de 5 km hebben wij ons voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan de deskundigen en zij hebben ons een positief advies gegeven. Dus vanaf dit jaar is het mogelijk om als rolstoeler deel te nemen aan de 5 km van de Boot de Vocht wandeltochten. De rust is bij de Bouledrome en deze locatie beschikt ook over een geschikte sanitaire voorziening. 
 

Dus wil je meedoen schrijf je dan in via en kies voor de optie Boot de Vocht wandeltocht 5km Inschrijven kan viahttps://www.venraysesingelloop.nl/inschrijving-wandeltocht/
Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 4,50 en bij daginschrijving € 6, =. Om drukte op deze dag zoveel als mogelijk te beperken vragen wij om gebruik te maken van de voorinschrijving. De voorinschrijving sluit op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur.

Schrijf je je vóór vrijdag 20 september in dan krijg je jouw startbewijs thuis gestuurd. Van bovengenoemd inschrijfbedrag gaat 1/3 deel naar het goede doel. Dit jaar is ons goede doel wederom Stichting Leergeld. 
Na het voltooien van de tocht ontvangen de deelnemers de dik verdiende medaille.

Let opː het is dit jaar alleen maar mogelijk en toegestaan om met een rolstoel aan de wandeltocht van de 5 km deel te nemen. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Wandelcommissie Venrayse Singelloop

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech